Ministrica Vučković posjetila Novsku

Written by on 13 srpnja, 2021

U utorak je ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila Novsku.

Održala je radni sastanak s gradonačelnikom Grada Novske Marinom Piletićem i zamjenikom Sinišom Kesićem na temu izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Sastanku su nazočili i pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu i gospodarstvo Boženka Spahić i pročelnik upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Mišo Tušek.

Gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić zahvalio je Vladi RH i ministrici poljoprivrede Mariji Vučković s obzirom da je ova Vlada upravo pokrenula pitanje raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

”Sve to radimo u partnerstvu s našim Odborom za selo i poljoprivredu gradskoga vijeća kao i Upravnim odborom za poljoprivredu i gospodarstvo. A u svakom poslu, pa tako i u poslu raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem postoje određene poteškoće, tj. izazovi ,koje zahvaljujući najavi ministrice Vučković, o izmjenama i dopunama zakona o državnom odnosno poljoprivrednom zemljištu , možemo intervenirati, sugerirati i predložiti mjere poboljšanja”, rekao je Piletić i dodao kako se veseli budućoj suradnji i svim projektima koje ministarstvo poljoprivrede sukladno strategiji planira provesti.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković zahvalila se gradonačelniku Marinu Piletiću i cijelom njegovom timu.

”Najprije želim reći da je na području ove županije iz programa ruralnog razvoja ugovoreno otprilike milijardu i sto milijuna kuna sredstava programa, projekata, potpora. Također, ova je županija područje koje je sjajno za razvoj ekološke poljoprivrede i treba reći da su značajna sredstva i iz te mjere ekološkog uzgoja iskorištena na području ove županije”, rekla je Vučković i dodala kako uz određene promjene , kako programa ruralnog razvoja, tako iz načina kojim raspolažemo poljoprivrednim zemljištem možemo stvoriti onu neophodnu dodanu vrijednost koje nam današnje površine pod ekološkom poljoprivredom nisu još pružile.

FOTO:TOMISLAV KORAN


Current track

Title

Artist