Lonjsko polje posjetili djelatnici Krajinskog parka Ljubljansko barje iz Slovenije

Written by on 28 listopada, 2021

Djelatnici Krajinskog parka Ljubljansko barje iz Slovenije za svoje jesensko studijsko putovanje odabrali su Park prirode Lonjsko polje.

Javna ustanova koja upravlja močvarnim zaštićenim područjem uz rijeku Ljubljanicu, u samoj blizini glavnog grada Slovenije, dio je SavaParks mreže i partnerParku prirode Lonjsko polje na projektima zaštite i očuvanja prirodne baštine. Jedan od partnerskih projekata, a koji je nedavno uspješno realiziran je Sava ties – projekt koji je imao za cilj upoznavanje javnosti s invazivnim vrstama te važnost njihova uklanjanja.

Osim razmjene iskustva u upravljanju zaštićenim područjem jedna od tema radnog sastanka bila je i dobra suradnja s jedinicama lokalne samouprave u razvoju turističke infrastrukture u kojem su uz Mariju Kušmiš, ravnateljicu Parka prirode Lonjsko polje sudjelovali Ivana Grdić, zamjenica gradonačelnika Grada Kutine i predstavnici Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Andrea Šeperac i Marko Gašljević.

Dvodnevni boravak bio je prilika i za terenski obilazak te upoznavanje s razvojem sustava posjećivanja u Parku prirode Lonjsko polje kroz razvoj ljudskih kapaciteta i infrastrukture, ali i za razvoj ideja za nove zajedničke projekte.

Ariana Jurić


Current track

Title

Artist