Izdana suglasnost Srednjoj školi Novska za prenamjenu bivše zgrade INA-e u učenički dom

Written by on 1 listopada, 2021

Poslovni prostor na adresi Trg Gjure Szabe 1, sada u vlasništvu grada Novske, a radi ne o nekadašnjoj poslovnoj zgradi INA-e, postaje učenički dom. Naime, gradonačelnik Marin Piletić izvjestio je Gradsko vijeće da je potpisao odluku kojom daje suglasnost Srednjoj školi Novska za uporabu i prenamjenu tog prostora u učenički dom.

Srednja škola Novska donijela je odluku o proširenju djelatnosti škole, i to djelatnošću organiziranja odgojno-obrazovnog rada, smještaja i prehrane, kulturnih i drugih aktivnosti u učeničkom domu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja 7. svibnja ove godine donijelo je rješenje u kojem ocjenjuje da je odluka o proširenju djelatnosti Srednje škole Novska sukladna sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama i Zakonom o ustanovama.

Ovaj je prostor definiran idejnim rješenjem Loft studija d.o.o. iz Zagreba. Gradonačelnik u svojoj suglasnosti navodi da se prostor daje na uporabu jer je namjena za učenički dom od javnog i socijalnog interesa za Grad Novsku. Prostor se daje bez naknade za vrijeme dok se obavlja djelatnost. Grad Novska i Srednja škola Novska sklopit će ugovor o uporabi prostora nakon što Povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja izvrši pregled i donese rješenje da prostor i oprema udovoljavaju zakonom propisanim uvijetima.


Current track

Title

Artist