Ispraćena 5 a s nastavom počela 6 generacija polaznika

Written by on 10 rujna, 2021

Program učenja izrade videoigara provodi se i dalje u poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ponovno je privukao velik broj prijavljenih iz cijele Hrvatske. Najboljih 40 kandidata izabranih na testiranju u dva programa edukacije Unity i Blender započeli su s učenjem. U ovoj 6. generaciji, polaznici edukacije primat će minimalnu hrvatsku plaću i putne troškove svih šest mjeseci koliko im traje nastava.

Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj specijaliziran je za gaming industriju i već nekoliko godina otvara mogućnost mladima da nauče raditi nešto novo, dok uče oni zarađuju, a po završetku edukacije imaju posao. Prijavljeni kandidati pisanim i usmenim putem su testirani, kako bi najbolji među njima dobili priliku učiti i zarađivati. Testiranju u inkubatoru PISMO pristupilo je oko 150 kandidata koji se na šest mjeseci žele posvetiti učenju kako proizvesti videoigre. Program nije lak i iz generacije u generaciju je sve zahtjevniji, jer se i tržište, ali i tehnologija mjenjaju.

Ispraćena je, uz podjelu diploma 5. generacija polaznika. Njih 40 kvalificirani su da izrađuju videoigre. Organizatori tvrde da se najviše educiranih osoba po završetku zaposli u IT sektoru, dok oni nezaposleni prije edukacije vrlo lako pronađu posao jer se radi o jako traženim zanimanjima. „Moram istaknuti da je u Novskoj zahvaljujući ovome programu otvoreno više od 50 tvrtki iz gaming sektora. Gotovo iz svake generacije njih 13 odluči se na ovaj način samozaposliti!“, rekao je Mario Čelan direktor RA SIMORA-e i idejni začetnik inkubatora PISMO.

Šestu generaciju u dva programa vodit će dosadašnji mentori i predavači Dominik Cvetkovski (Unity) i Zvonimir Mikšić (Blender). Iz PISMA poručuju da na listi čekanja postoji 400 imena i da se kandidati mogu već sada prijaviti i početi pripremati jer za šest mjeseci počinje nova grupa edukacija.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist