Grad Novska nastavlja s dodjelama studentskih stipendija

Written by on 7 prosinca, 2021

Nakon Javnog poziva koji se odnosi na otvarenje prava na studentsku stipendiju, danas, 7. prosinca u Maloj vijećnici potpisan je simbolično, u skladu s epidemiološkom situacijom, ugovor o stipendiranju a kojeg su potpisali gradonačelnik Marin Piletić, u ime studenata Filip Jauk i u ime roditelja Andrea Jauk. Pravo na studentsku stipendiju imaju redovni studenti viših škola i fakulteta koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Novske najmanje godinu dana prije objave ovog javnog poziva, a koji u trenutku objave javnog poziva nisu stariji od 26 godina. Pravo se može ostvarivati isključivo za  jedan preddiplomski i diplomski studij, odnosno integrirani studij, u skladu s trajanjem redovnog studija.

Pravo na učeničku stipendiju imaju učenici srednjih škola koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Novske najmanje godinu dana prije objave ovog javnog poziva, a koji  se redovno školuju izvan područja Grada Novske i tijekom tjedna borave u mjestu školovanja ili svakodnevno putuju od mjesta stanovanja do mjesta školovanja.

Studenti koji su primali stipendiju Grada ranijih školskih/akademskih godina, ali su raskinuli ugovor o stipendiranju radi  ostvarivanja prava na stipendiju iz drugog izvora, mogu ponovno ostvariti pravo na stipendiju tek kada u cijelosti  izvrše  sve financijske obveze prema Gradu (povrat primljenih sredstava na ime stipendiranja).

Visina učeničke stipendije u školskoj godini 2021./2022. iznosi 320,00 kuna mjesečno, studentske  560,00 kuna mjesečno, međutim, visina studentske stipendije za studente iz obitelji s troje ili više djece u akademskoj godini 2021./2022. iznosi 800,00 kuna mjesečno.

Broj studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju u ovoj akademskoj godini je 136, ot toga 92 studenta su ostvarili pravo na stipendiju u iznosu od 560 kn, a 44 studenta u iznosu od 800 kn (radi se o studentima iz obitelji s troje ili više djece). U 2021. godini u gradskom Proračunu sredstva osigurana za studentske stipendije iznosi 830.000 kuna, dok je u prošloj 2020. godini za studentske stipendije utrošeno 663.280 kn.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist