Dinamično u Inkubatoru društvenih inovacija

Written by on 26 listopada, 2021

Atletski klub „Novljanska grupa atletičara“ Novska od kraja svibnja prošle godine provodi projekt Zajedno smo jači koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%), a čija je vrijednost 1.899.232,89 kuna.

Podsjetimo, cilj projekta je ojačati kapacitete organizacija civilnog društva i udruga za razvoj novih i održivost postojećih programa u lokalnoj zajednici kroz održavanje raznih, tematski zanimljivih edukacija i individualnih savjetovanja za udruge. Kroz projekt je uspostavljen i Inkubator društvenih inovacija, moderno opremljen multimedijalni studio i co-working prostor otvoren svim mladim zainteresiranim kreativcima koji se žele okušati u snimanju i montaži video uradaka, fotografiranju, snimanju glazbe i snimanju podcasta.

Od početka provedbe projekta održano je 15 edukacija za udruge s područja grada Novske o pisanju projektnih prijedloga, strateškom planiranju za udruge, izgradnji partnerstva i umrežavanju, zaštiti okoliša i održivom razvoju zajednice, društvenom poduzetništvu i mnoštvu ostalih. Nekolicina udruga također je sudjelovala i u individualnom savjetovanju za organizacije civilnog društva u području marketinga, načina financiranja i pravilnog vođenja udruga. Individualna savjetovanja i dalje su u tijeku i provode se redovno na mjesečnoj razini u Inkubatoru društvenih inovacija, i to s Košarkaškim klubom Novska, Nogometnim klubom Libertas te Kulturno-umjetničkim društvom „Šubić“ Novska.

Mjesec listopad rezerviran je za početak održavanja edukacija za mlade u prostoru Inkubatora, te će mladi Novljani imati prilike slušati o prilikama za mlade, medijskoj pismenosti mladih, kreativnim industrijama u službi mladih, ulozi mladih u društvenim procesima i donošenju odluka te mnogim ostalim.

Osim educiranja udruga i mladih, Inkubator je odlično mjesto za druženje, sviranje, pjevanje, montiranje video uradaka, ali i za rad na suvremenoj opremi u jednom od najljepših i najmodernijih studija u Hrvatskoj. U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, u Inkubatoru se održavaju i satovi Škole pop-rocka, koju pohađa preko 20 mladih budućih rock glazbenika.

Važno je napomenuti i suradnje s ostalim organizacijama civilnog društva pa tako s Udrugom mladih Novska, u sklopu projekta NOVsky, ekipa Inkubatora snima i montira Znanstvene srijede koje se mogu pogledati svake srijede na njihovom YouTube kanalu.

Iris, stalna posjetiteljica Inkubatora u kojem često montira video uratke za svoje društvene mreže, ističe kako je ovo jedan od najboljih prostora u kojem je radila, da je atmosfera uvijek odlična te da svakako preporučuje svim mladima i onima koji se tako osjećaju da posjete prostor Inkubatora i uvjere se sami kako je ekipa odlična, oprema vrhunska i da je osjećaj kao da si kod kuće.

Što vam drugo preostaje nego posjetiti Inkubator društvenih inovacija na adresi Adalberta Knoppa 1 u prizemlju, a svakako im se možete javiti i na idi.inkubator@gmail.com ili na Facebook stranici Inkubator društvenih inovacija.

IDI


Current track

Title

Artist