Ana osma u Tokiju!

Written by on 27 kolovoza, 2021

Ana Gradečak osvojila je osmo mjesto u bacanju kugle u kategoriji sportaša niskih rastom na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Ana je zaslužila osmo mjesto s rezultatom 8.07, što je 16 centimetara kraće od njezina osobnog i europskog rekorda kojeg je postavila ove godine na europskom prvenstvu u poljskom Bydgoszczu.

Članica AK Odisej OSI je u Poljskoj postala i europska prvakinja što joj je i donijelo nastup na POI. U Tokiju je ponovo bila najbolja Europljanka, ali je to bilo dovoljno tek za osmo mjesto.

– Moglo je biti i bolje, međutim trema i prve paraolimpijske igre su učinili svoje. Idući put će biti bolje, kazala je 31-godišnja članica kutinskog Odiseja. – Vremenski uvjeti su također bili teški. Bilo je jako vruće uz veliku vlagu, nije bilo lako prilagoditi se, dodala je.

Slavila je Tunižanka Raoua Tlili s novim svjetskim i paraolimpijskim rekordom 10.55 metara osvojivši treće zlato u nizu nakon Londona (2012) i Rio de Janeira (2016). Sjajna Tunižanka ima i dva zlata u bacanju diska iz Pekinga i Rija. Druga je bila Kolumbijka Mayerli Ariza Buitrago s rezultatom 9.94 m, dok je broncu osvojila Argentinka Antonella Ruzi Diaz s 9.50 metara.

Ani su to bile prve POI i prepuna dojmova vraća se u Hrvatsku.

– Velika je čast nastupiti na Paraolimpijskim igrama, osjećaj je bio fenomenalan. Već samo sudjelovanje na POI-ju je veliki uspjeh, dodala je Gradečak koja je rođena u Pakracu, živi u Novskoj, a trenira u Kutini.

Velika čestitka od ekipe RPN-a!


Current track

Title

Artist