Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Čuvanje vrijednosti iz Domovinskog rata – članovi HVIDRE jednoglasni u svim odlukama

16 Tra 2018
776 puta

Nakon polaganja cvijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, intoniranjem hrvatske himne, branitelji i ratni vojni invalidi, članovi HVIDRE Novska, općine Jasenovac i Lipovljani, održali su svoju redovitu godišnju izvještajnu skupštinu.
O aktivnostima udruge u proteklom razdoblju, u izvješću o radu govorio je Ivica Vulić, predsjednik, a predočena su i ostala izviješća te plan za daljnje aktivnosti. Istaknuto je očuvanje vrijednosti iz Domovinskog rata, zajedništvo svih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske, a članovi HVIDRE jednoglasni su bili u svim odlukama.
Posebno je istaknut prošlogodišnji Dan hrvatskih branitelja Grada Novske uz veliki broj okupljenih ali i nazočnost hrvatskih generala i počasnih građana Grada Novske.
Rad HVIDRE pozdravili su i gosti na skupštini, a gradonačelnik Marin Piletić, rekao je kako će se prometnica, novi ulaz u Novsku ili obilaznica, u dogovoru s Odborom za hrvatske branitelje, dobiti ime po 125. brigadi HV Novska ili 62. Samostalnom bataljunu Novska. Spomenuti su i drugi zajednički projekti Udruga iz Domovinskog rata, Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Novska, između ostalog i izgradnja „Spomenika pobjednika“ u Starom Grabovcu.
Predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Ana Kaurin, pozvala je sve članove Udruga da se 1. svibnja priključe tradicionalnom „Mimohodu pobjede, Novska – Rajić“, u spomen na „Bljesak“, gdje se uz građane koji se putem priključuju, kod svakog spomen obilježja na putu do Rajića, moli i pale svijeće u spomen na stradale branitelje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right