Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Predstavljena monografija kutinskih „Risova“

16 Tra 2018
769 puta

Kroz redove Specijalne jedinice policije „Ris“ Kutina tijekom Domovinskog rata prošla su 523 pripadnika. Njih 8 smrtno je stradalo, a više od 100 ih je ranjeno i oboljelo, a u spomen na obećanje da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena, objavljena je monografija „Specijalna jedinica policije „Ris“ Kutina u Domovinskom ratu 1991-1996“ autora Jakše Raguža i Domagoja Štefančića.
”Mislim da smo napravili jedan veliki posao, 3 godine nam je trebalo da izdamo ovu knjigu”. Treba reći i kako je na završetku svečanosti general Mladen Markač uručio primjerak monografije obiteljima poginulih pripadnika Specijalne jedinice policije „Ris“ Kutina, uz zahvale svima koji su svojim angažmanom doprinijeli izdavanju ovog velikog djela.", rekao je Jozo Vuković, predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije „Ris“ Kutina.
Monografija „Specijalna jedinica policije „Ris“ Kutina u Domovinskom ratu 1991.-1996.“ rađena je u suradnji s Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata i Hrvatskim institutom za povijest.
Nazočnima u dvorani obratili su se, uz predsjednika Udruge Jozu Vukovića, kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, zamjenik župana Ivan Celjak, izaslanik ministra branitelja Dinko Tandara i general pukovnik Mladen Markač. Grad Novsku predstavljali su gradonačelnik Novske Marin Piletić i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Vulić.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right