Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Izborna skupština Novljanskog akademskog društva - mr. Ivan Medarac novi predsjednik

13 Ožu 2018
794 puta

Novljansko akademsko društvo ima novog predsjednika, odlučili su tako članovi udruge na redovnoj i izbornoj skupštini održanoj u Gradskoj vijećnici u subotu, 10. ožujka. U dvogodišnjem mandatu dužnost predsjednika obnašat će mr. Ivan Medarac, a potpredsjednici su dr. sc. Mato Bartoluci, dosadašnji predsjednik, te dr. Josip Leko.
Za dopredsjednike izabrani su Ivan Marohnić, Zvonimir Medvedović, Ivor Stanivuković, Hrvoje Ljubojević, Ksenija Knežević i Željko Vukelić, dok su novi članovi Nadzornog odbora Željko Šomođi, Ivan Štivojević i Marinko Stojić.
Najznačajniji projekt u 2018. godini u čijoj realizaciji osim NAD-a sudjeluje i Grad Novska je znanstveni skup o životu i djelu Luke Ilića Oriovčanina. Kako je istaknuo mr. Medarac, za ovaj skup već je prijavljeno više od 25 znanstvenih rasprava, a trebao bi se održati 15. listopada, na obljetnicu 201. godine rođenja Luke Ilića Oriovčanina.
Skupštini je prethodilo prigodno predavanje dr. sc. Marijana Andrašec a o ulozi agroindustrijskih parkova u regionalnom razvoju, s posebnim osvrtom na Grad Novsku.
Regionalni i lokalni razvoj s osloncem na poljoprivredu čini se perspektivnim i mudrim, a ponegdje i jedino mogućim područjem proizvodnog djelovanja u sadašnjem trenutku. Osmišljavanje Agroindustrijskog parka složen je, odgovoran i interdisciplinaran zadatak, za koji je potrebno ekspertno znanje iz podru čja tehni čkih, prirodnih i ekonomskih znanosti, kao i iz podru čja sociologije i komunikologije. Za uspjeh takvog projekta potrebno je prije svega odlu čnost lokalne zajednice za promjenu i razvoj ne o čekuju ći da će netko drugi donijeti rješenja, zatim kvalitetan voditelj projekta s iskustvom na složenim industrijskim projektima, potom domišljeni i lokalnoj zajednici i gospodarstvu prilago đeni projekti te osigurani izvori financiranja za pokretanje projekta, istaknuo je u svom predavanju dr Andrašec.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right