Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Skupština DVD Novska - dodijeljena priznanja zaslužnim vatrogascima

13 Ožu 2018
621 puta

Članovi DVD-a Novska okupili su se po 131. put i održali su redovitu godišnju skupštinu. Pofđdnesena su izvješća o radu Upravnog odbora, financijsko ioperativno izvješće, te plan rada za naredno razdoblje, a bila je to i prigoda da se zaslužnim članovima zahvale za doprinos vatrogastvu.
Članove društva i goste iz drugih DVD-a, kao i uzvanike, o radu DVD-a izvijestio je tajnik Dražen Sablić, financijsko poslovanje predstavio je Draško Vuković, predsjednik, a operativni rad u 2017. godini Goran Bezenšek, zapovjednik, u kojem je predstavio sve aktivnosti koje su provodili tijekom prošle godine, sudjelovanja na gašenjima požara, tehničkim i ostalim intervencijama, obrani od poplava, dislokacijama tijekom ljetne požarne sezone u zaleđu Dalmacije te druge aktivnosti.
Vatrogasci DVD Novska bili su uključeni kroz 333 razne intervencije u gašenjima i spašavanju imovine,  za što je utrošeno 1012 radnih sati, kao i skoro tisuću prostornih metara vode, više od 100 litara pjenila, a po prvi put vatrogasci su se suočili i s najezdom stršljena pa su pri tome koristili i sprejeve protiv njih.
Predsjednik društva Draško Vuković posebno je izdvojio obuku i školovanje za članove, pa je tako uvjerenja o školovanju za vatrogasca primilo 12, za zvanje vatrogasca I. klase 6,  a zvanje dočasnika 2 člana DVD Novska. Veteransko odlikovanje za dugogodišnji operativni rad dodijeljeno je Damiru Horvatu, a za 40 godina rada odlikovanje su primili Draško Vuković, Antun Bošnjak Šudić, Željko Dolgoš i Zdenko Podobnik.
Brončanu medalju dobio je Željko Gašparović, a brončanu plamenicu Roberto Štimac. Srebrna medalja uručena je Marijanu Jakovljeviću, Ivici Jakovljeviću i Dubravku Tobijašu, dok je Zlatnu vatrogasnu medalju dobio Dubravko Bezenšek.
Uspješan rad i nastavak svih započetih aktivnosti članovima DVD-u Novska zaželio je Marin Piletić, gradonačelnik, kao i Davor Štimac, zamjenik predsjednika VZ SMŽ i predsjednik VZ Grada Novske, koji je tom prigodom Drašku Vukoviću, predsjedniku DVD Novska uručio Plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića u povodu 130. obljetnice DVD Novska.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right