Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Obavijest vlasnicima pasa na području Grada Novske i okolnih naselja

12 Ožu 2018
801 puta

Tijekom listopada 2017. godine na snagu je stupio novi Zakon o zaštiti životinja kojim su propisane brojne mjere i obveze kako jedinica lokalne samouprave (gradova i općina) tako i vlasnika kućnih ljubimaca. Gotovo su udvostručene novčane kazne za osobe koje napuste životinju, kao i one koje ne zbrinjavaju mladunčad svojih kućnih ljubimaca i sada iznose od 15 do 30 tisuća kuna.

Kako bi spriječili pojavu velikog broja pasa lutalica na području Grada Novske koje je Grad dužan smjestiti u sklonište za životinje i financirati njihov ostanak, u narednom razdoblju provodit će se kontinuirane akcije hvatanja pasa lutalica. Navedene poslove obavljaju djelatnici Veterinarske stanica Pakrac, Sklonište za životinje, u suradnji sa komunalnim redarom Grada Novske.

Ukoliko tijekom akcije hvatanja pasa lutalica na javnoj površini bude uhvaćen pas koji je označen mikročipom, odnosno pas poznatog vlasnika, troškove hvatanja i zbrinjavanja psa snosi vlasnik istoga (prema cjeniku Skloništa iznosi su do 600,00 kuna, šeststotinakuna). Isto tako sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja pasa, mačaka i drugih životinja kućnih ljubimaca na području Grada Novske vlasnik je dužan platiti i novčanu kaznu u iznosu od 300,00 kuna (tristotinekuna) koju mu izriče komunalni redar.

Sve nesavjesne građane vlasnike pasa koji se ne pridržavaju navedenih mjera možete prijaviti na broj mob. 098 430 187.

Ovim putem obavještavamo sve vlasnike pasa da će do 30. lipnja 2018. godine biti proveden nadzor mikročipiranja, odnosno označavanja pasa na području Grada Novske od strane komunalnog redara.

Stoga vas upozoravamo da psa nikako ne puštate bez nadzora na javnu površinu kako se ovi problemi ne bi događali, a u slučaju neprovođenja naloženih mjera, protiv vlasnika psa će biti poduzete zakonom predviđene prekršajne mjere sukladno Odluci Grada Novske.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right