Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Za obnovu i izgradnju sakralnih objekata 250.000 kuna

07 Ožu 2018
439 puta

U srijedu 7.ožujka  2018. u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić potpisao je Ugovor  o dodjeli financijskih sredstava sa župnicima Župa: sv. Luke Evanđeliste Novska, sv. Josipa Lipovljani, sv. Tome  Apostola Rajić.
Ugovor se temelji na odluci o financijskoj potpori župama koje su se javile na  Javni poziv za predlaganje programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba koje će na području Grada Novske provoditi udruge u 2018. godini, za područje Javnog poziva „Obnova i izgradnja sakralnih objekata", a koju je donio gradonačelnik 2. ožujka.

Ovaj su ugovor potpisali vlč. Milan Vidaković župnik Župe sv. Luke u Novskoj, vlč. Josip Pendžić župnik Župe sv. Tome  Apostola Rajić, Tomislav Pavlović župnik Župe sv Josipa Lipovljani, te gradonačelnik Marin Piletić sa suradnicima, zamjenicima gradonačelnika Marijom Kušmiš i Sinišom Kesićem i pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti Sonjom Marohnić Horvat.

Ukupan iznos financijske potopore Grada Novske župama iznosi 250.000 kuna. Sredstva u iznosu od 200.000 kuna Župi sv. Luke u Novskoj namjenjena su za unutarnju rekonstrukciju župne crkve, za Župu sv. Josipa Lipovljani sredstva od 20.000 kuna su namjenjena za unutarnju obnovu te početak obnove pročelja kapele pohoda Blažene Djevice Marije u Staroj Subockoj, sredstva u iznosu od 30.000 kuna namjenjena su Župi sv Tome Apostola u Rajiću za održavanje sakralnih objekata, odnosno investicijske radove u filijalnim crkvama.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right