Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Predstavljene usluge tehničkog održavanja stanova i stambenih zgrada

08 Sij 2018
239 puta

U petak, 5. siječnja u Gradskoj vijećnici održana je prezentacija novog modela upravljanja i održavanja stambenih zgrada u Novskoj, a koje su stanarima zgrada na Trgu Gjure Szabe predstavili čelne osobe Novokoma. Naime, kako je to najavljeno i doregistracijom tvrtke, upravljanje i održavanje stambenih zgrada u Novskoj trebalo bi u skorom vremenu preuzeti gradsko-komunalno poduzeće Novokom. Upravo je ovaj sastanak bio prilika da se vlasnicima stanova pruže sve potrebne informacije i uvid u nove usluge. Što dobivaju prelaskom na novog pružatelja usluga i kako će se realizirati prijenos poslova sa dosadašnjih ugovorenih obveza s privatnim tvrtkama na Novokom, stanarima su pojasnili Tomislav Bogojević, direktor i Ernest Ciprijanović, djelatnik pri stručnim službama tvrtke. Nove usluge se odnose na bravarske, električarske i druge poslove za koje bi tvrtke uposlila i nove djelatnike specijalizirane za izvođenje usluga pri održavanju. Osim toga tu su i usluge čišćenja prostora zgrada (ulaz, hodnici, stepeništa).
Prezentaciju je uvodno otvorila zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš, istaknuvši kao primjer dobre brige za stambene objekte i održavanje Grad Lipik, gdje te poslove radi njihovo komunalno poduzeće, a Grad Lipik je kroz bespovratne europske fondove uspio obnoviti stambene objekte i energetski ih zaštititi.
Također najavljena je i provedba programa energetske obnove zgrada (javne i stambene), promicanje cjelovite obnove, uključujući povođenje energetskih pregleda, energetsko certificiranje, izradu projektne dokumentacije, poticanje sklapanja ugovora o energetskom učinku i provođenja mjera obnove poput zamjene starih prozora novima, zadovoljavanje minimalnih zahtjeva u pogledu toplinske izolacije, rekonstrukcija i ugradnja sustava za grijanje, odnosno hlađenje, uvođenje razdjelnika topline, ugradnje dizalica topline, ugradnja pametnih brojila, pružanje točnih povratnih informacija u vezi s neposrednom potrošnjom energije, uvođenje sustava upravljanja energijom u domaćinstvu, uključujući razne mogućnost bežične komunikacije koji pridonose posebnom cilju dopuštajući korisnicima pažljivije, učinkovitije i ekonomičnije korištenje i upravljanje izvorima energije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right