Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Potpisan ugovor o rekonstrukciji županijske ceste kroz Bročice

03 Sij 2018
194 puta

Prvi radni dan u Gradskoj upravi bio je doista radni. Naime u maloj vijećnici u utorak 2. siječnja potpisan je Ugovor o zajedničkom financiranju rekonstrukcije županijske ceste 3250 kroz Bročice, te najava uređenja i drugih prometnica na području Grada Novske.

Ugovor o sufinanciranju su potpisali gradonačelnik Marin Piletić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije, te novi saborski zastupnik Stipe Šapina.. Ugovor se odnosi na rekonstrukciju 2600 metara ceste, širine 9 metara s biciklističkom stazom kroz naselje Bročice. Planirana vrijednost projekta je oko šest milijuna kuna uz model sufinanciranja u odnosu 50 % Grad Novska, 50 % ŽUC SMŽ, a sredstava su već iskazana u proračunima za ovu godinu.

Kako je najavio Stipe Šapina, radovi bi trebali započeti u travnju ove godine nakon provođenja procesa javne nabave i odabira izvođača, a završetak radova očekuje se u listopadu. Također radove obuhvaća i uređenje ceste u Kozaricama, od kružnog toka do kapele u naselju, prema istom modelu sufinanciran

Plan je u 2018. godini asfaltirati i dio Ribičke ulice u Bročicama, od tvrtke Pelet do izlaza na Državnu cestu D47, kao i urediti cestu u Staroj Subockoj, od mosta preko rijeke Subocke, uz taj dio naselja sve do izlaska na županijsku cestu, a čije je uređenje planirano sve do Plesma, sredstvima iz fondova za koje smo se kandidirali, rekao je gradonačelnik Marin Piletić.

Stipe Šapina se osvrnuo i na model zajedničkog sufinanciranja obnove cesta.Županija je uvela model zajedničkog financiranja održavanja cesta.u odnosu 50:50 ŽUC i jedinica lokalne samouprave. ŽUC ovog trenutka ima 1 309 km cesta na brizi. Prijašnja Vlada je ukinula Fond za poravnanje, gdje je dio sredstava prelijevan u područja koja svojim sredstvima ne mogu održavati. Ta sredstva ŽUC SMŽ nije dobio, niti kune, u zadnjih godina. Ravnatelj ŽUC-a Stipo Šapina ovome je dodao kako su kreditna zaduženja ŽUC-a na razini 7.5 milijuna kuna, plus kamate. U dogovoru s bankama postignuti su povoljniji uvjeti, odnosno manje kamate. ŽUC posluje dobro, dug se smanjuje, uštedama na svim razinama, kontrolom i racionalnim poslovanjem.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right