Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Humanitarna utrka u organizaciji Atletskog kluba „NoGA“ - "Za zdrave grudi se potrudi"

12 Ruj 2017
41 puta

„Za zdrave grudi se potrudi!“ službeni je slogan prve humanitarne utrke u organizaciji Atletskog kluba „NoGA“ iz Novske, poručili su tako u petak, 8. rujna čelne osobe kluba. Glavni cilj ove utrke naziva „Novska za nju“ je da se građanstvu ukaže na važnost tjelesne aktivnosti kao stila života i kao velikog čimbenika u prevenciji nastanka raka dojke i mnogih drugih vrsta raka. Tjelesna aktivnost je osobni odabir i samim time čimbenik prevencije na koji je moguće utjecati.
Kako su najavili organizatori, utrka će se održati u subotu, 15. listopada 2017. godine, simbolično na Dan zdravih dojki, u mjesecu borbe protiv raka dojke. Osim edukativnog karaktera ova će utrka imati i humanitarni karakter jer će se sva novčana sredstva prikupljena od kotizacija i donacija građana uručiti Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka „SVE za NJU“ iz Zagreba.
Što se tiče sportskih karakteristika, utrka je cestovnog karaktera, trčati će se 5 i 10 kilometara po užem i širem centru Novske. Za sve sudionike utrke koji se prijave preko weba bit će u startnom paketu osigurana zanimljiva majica i još pokoja sitnica, a poslije utrke osvježavajući alkoholni ili bezalkoholni napitak, kao i sendvič. Osim utrke za odrasle, planirana je i utrka za djecu do 10 godina na 400 m koja će se održati prije utrke odraslih. Poslije utrke predviđeno je puštanje papirnatih lanterni u zrak na koje ćemo ispisati poruke nade i ozdravljenja za oboljele i članove njihovih obitelji.
Sve je veća smrtnost od raka dojke koji je postao vodeći uzrok smrti žena u dobi od 35 do 69 godina te gotovo da više nema obitelji koja nije pogođena tom zloćudnom bolesti ili nekim drugim oblikom raka. Velika želja vrijednih organizatora iz Atletskog kluba „NoGA“ je da utrka potakne što veći broj građanki, prije svega ženskih trkačica da se odvaže i redovito rade samopreglede dojki i obavljaju preventivne dijagnostičke postupke (ultrazvuk i mamografiju). "Nije uzalud netko pametan jednom rekao da je bolje spriječiti nego liječiti!", poručuju novljanski trkači.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right