Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Raskošni sjaj bogatstva nacionalnih manjina

29 Kol 2017
156 puta

Veliki interes medija za okrugli stol o zaštiti manjina i uloge medija u demokratizaciji hrvatskog društva

Ovogodišnja manifestacija "Lipovljanskih susreta" započela je u petak, 25. kolovoza, a manifestaciju je svečano otvorio izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Svečanosti su nazočili i Furio Radin, Milan Bandić, Ivanka Roksandić, načelnica općine Jasenovac Marija Mačković, a u ime Grada Novske bili su nazočni zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Vulić.

Drugog dana održavanja manifestacije u subotu, 26.kolovoza održano je predavanje na temu "Zaštita manjina i uloga medija u demokratizaciji hrvatskog društva" u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani.

Sve sudionike okruglog stola i goste pozdravio je Josip Krajči u ime organizatora Lipovljanskih susreta.

Izlagači su bili Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH, Branko Sočanac, ravnatelj Ureda za ljudska prava i nacionalne manjine. Okruglom stolu nazočili su još i Robert Janković saborski zastupnik za Mađarsku nacionalnu manjinu i član Saveta za nacionalne manjine, te izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Nataša Jovičić, predavanju su nazočili predstavnici nacionalnih manjina, te načelnik općine Lipovljani Nikola Horvat i njegova zamjenica Ljiljana Tomić.

Domaćini su se zahvalili medijima na velikom interesu i praćenju Okruglog stola na temu "Zaštita manjina i uloga medija u demokratizaciji hrvatskog društva".

Kulturno-umjetnička društva nacionalnih manjina pokazala su svoje bogatstvo i raznolikost u igri, plesu, pjesmi i nošnjama, što je i ovoga puta privuklo veliki broj posjetitelja.

Poslije svečanosti otvorenja Lipovljanskih susreta 2017. mnogobrojni posjetitelji su uživali u nastupu Nine Kraljić i Gazda.

Lipovljanci su i ovoga puta pokazali da su dobri domaćini i još bolji organizatori.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right