Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Glazba i ples obilježili prvu večer Lipovljanskih susreta 2017.

28 Kol 2017
162 puta

Lipovljanski susreti 2017. započeli su u petak 25. kolovoza s velikim brojem posjetitelja. U Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani na 1. katu postavljena je Izložba Nematerijalna kulturna baština Slovačke. Izložbu je pripremio Centar za tradicijsku narodnu kulturu iz Slovačke, stručno tijelo Slovačkog narodnog umjetničkog kolektiva. Primarna uloga ovoga centra su aktivnosti vezane za implementaciju Dogovora UNESCO-a o zaštiti nematerijalne kulturne baštine kao i aktivnosti vezane za implementaciju Koncepcije skrbi za tradicijsku narodnu kulturu Vlade Republike Slovačke.
Izložba predstavlja jedan od rezultata implementacije spomenutih koncepcija koja predstavlja 11 kulturnih dobara, koja se nalaze na Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine Slovačke. Vrlo je visoka vrijednost ove izložbe.Izložba traje sve do ponedjeljka, 28. kolovoza, a onda se seli u Rijeku, Zadar i na kraju u Slovačku, izjavila je Marica Tisaj, v.d. ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani. Kroz lijepi stogodišnji park Udruga žena "Ruža" pripremala je lepinje ili takozvane "poderane gaće" tradicijsko jelo i uz razne domaće pekmeze i domaće vrhnje s bijelim lukom poželjele dobrodošlicu i pokazale kako su dobri domaćini, a već sljedeći dan ponuda je bila puno veća uz razne kolače koje su pripremile vrijedne članice Udruge.
Mnogobrojni posjetitelji i ljubitelji glazbe i plesa uživali su u prvoj zabavnoj večeri na kojoj je nastupila grupa Time Out. S puno energije i glazbenim obradama raznih žanrova zabavljala je mnogobrojnu publiku pozivajući na ples. Slatki začin njihovom nastupu bio je mladić koji je javno zaprosio svoju dugogodišnju djevojku po kojem će ovogodišnji Lipovljanski susreti ostati zapamćeni. I na kraju svakako je zvijezda večeri bio Jole koji je svojim pjesmama zabavio sve one koji su nestrpljivo očekivali njegov nastup. Plesalo se i pjevalo prve večeri Lipovljanskih susreta 2017. do kasnih noćnih sati.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right