Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Konjanici iz Moslavine okončali 21. maraton

09 Kol 2017
202 puta

U utorak navečer su se u svoje sjedište voloderski Donji Krivaj nakon četverodnevnog jahanja vratili vidno umorni, ali na sreću unatoč velikoj vrućini u potpuno dobrom zdravstvenom stanju plemeniti arapski konji i njihovi jahači: Željko i Domagoj Petters, Tija Paola Tutić, Matilda Glibo, kojoj je ovo bio prvi maraton,  Ivan Geljić,  Dino i Dubravko Presker.

Uspješno su savladali tražeći dionice i udaljene od prometnica put dug oko 250 kilometara na potezo od Volodera,  Kutine,  Lipovljana,  Stare Subocke, Jasenovca, Krapja, selima uz Savu i široko Lonjsko polje. Glavni organizator ove jedinstvene manifestacije pod sloganom Tradicija prošlosti – potreba budućnosti, a koja neprekinuto traje 21 godinu je Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine, Voloder.

Ovogodišnji pokrovitelj bio je Grad Popovača. Zahvale na napore koje čine u spomen poginulim hrvatskim braniteljima konjanicima su izrečene u svim gradskim i općinskim područjima kojima su prošli.

Posebno svečano bilo je u nedjelju u Jasenovcu. Tu je naglasak na važnost njihove misije uz VRO „Oluja“ izrekao i Roman Rosavec, zamjenik župana sisačko - moslavačkoga Ive Žinića. Tijekom višednevnog maratona u potpori s njima se našao i Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko – moslavačke županije.

Tekst: Matea Jalžečić

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right