Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Hrvatski časnički zbor Grada Novske i Općina Jasenovac i Lipovljani sudjelovali na manifestaciji „Branitelji gradu – Fišijada Ivanić Grad 2017“

19 Lip 2017
187 puta

UHVIDR-a Ivanić Grad organizirala je 18. lipnja tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Branitelji gradu – Fišijada Ivanić Grad 2017“ a već treći put na njoj su nazočili i članovi Hrvatskog časničkog zbora Grada Novske i Općina Jasenovac i Lipovljani s dvije ekipe „kuhara“. Prema programu manifestacije na Sportskom parku “Zelenjak” u Ivanić-Gradu svoje umijeće u kuhanju fiša prikazalo je 40-ak ekipa koju su činile braniteljske udruge iz Slavonije, Moslavine, Posavine, Banovine, Zagorja, Prigorja dok su jedan dio ekipa činile udruge lokalnih civilnih društva.
Organizator je za svaku ekipu osigurao cca 4 kg ribnjačkog šarana i potrebnu količinu vode a sve ostalo, poput začina i ostalih vrsta riba kao i kotliće natjecatelji su morali donijeti sami. Svi fiševi trebali su biti pripremljeni do 12:30 kada su pucanjem iz kubura članovi kuburaške udruge “Gromovnik” iz Bestovja označili prekid kuhanja i kada su uzorci fiša od svake ekipe predani stručnom žiriju na ocjenjivanje. Nakon toga sav skuhani paprikaš besplatno je podijeljen brojnim posjetiteljima manifestacije. Sudeći po gužvi na štandu novljanske udruge moglo se zaključiti da su novljanski časnici i izvrsni kuhari koji su kao tajnu dobrog fiša istakli dugogodišnje isksustvo u spravljanju kao i kvalitetnu ribu, papriku i vatru ispod kotlića.
Nakon podjele fiša novljanski branitelji su iskoristili prigodu zajedničkog druženja s članovima ostalih udruga od kojih su mnogi, tijekom Domovinskog rata, bili i na novljanskom bojištu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right