Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Četvrti tradicionalni folklorni susreti u Roždaniku

12 Lip 2017
245 puta

KUD "Javor" u suradnji s gradom Novska i županijom Sisačko-moslavačom organizirali su u subotu, 10. lipnja 4. tradicionalne folklorne susrete u Roždaniku.

Svečana povorka sudionika tradicionalog folklora krenula je od Doma u Jazavici do Hrvatskog doma u Roždaniku. Cijelim putem pjevale su se slavonske pjesme i plesali slavonski plesovi.

Folklorni susreti u Rozdaniku2

Četvrte tradicionalne folklorne susrete otvorila je zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš i sve sudionike i nazočne pozdravila u svoje ime, ime gradonačelnika Marina Piletića i zamjenika gradonačelnika Siniše Kesića. Program je vodila Željka Pugelnik profesorica hrvatskog jezika iz Srednje škole Novska.

Folklorni susreti u Rozdaniku9

U ime KUD-a "Javor" predsjednik društva Zdravko Martinović pozdravio je sve sudionike i goste, te gledatelje. Ponosno je istaknuo kako većinu članova društva čine mladi plesači i tamburaši, što je ujedno i temelj očuvanja tradicije i baštine u ovom kraju te istaknuo i manifestaciju "Zapadno-slavonsku kulenijadu".

Folklorni susreti u Rozdaniku7

Sudionici ovih susreta su bili iz Novske, Starog Grabovca, Okučana, Hrvatske Dubice, Sikirevaca, Nuštra, Širokog polja, Donjih Andrijevaca, te Nuštra.

Organizatori ovih susreta mogu biti ponosni na ovu lijepu manifestaciju ljubitelja slavonske pjesme i plesova i očuvanja narodnih nošnji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right