Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Poziv na sudjelovanje u akciji Sat za planet Zemlju 2017

20 Ožu 2017
177 puta

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, organizira deseti, jubilarni Sat za planet Zemlju (Earth Hour), najveću volontersku akciju na svijetu.
Voljeli bismo da se i vaš grad uključi u akciju gašenjem javne rasvjete!

Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji.
Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 7000 gradova iz čak 178 zemalja!

I Hrvatska je jedna od njih - lani smo ugasili svjetla u 68 gradova: zagrebačka katedrala, dubrovačke zidine, pulska arena, splitska Dioklecijanova palača tek su neke od znamenitosti koje su utonule u mrak.

Glavni cilj ove akcije je osvjestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako u subotu 25. ožujka, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu, rasvjetu u korporacijama ali i u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

Pozivamo vas da u vašem gradu ugasite poznatu gradsku znamenitost, te da zajedno sa svim stanovnicima svijeta obilježite Sat za planet Zemlju, u subotu, 25.ožujka, u 20:30 sati!

WWF je ovogodišnju akciju Sat za planet Zemlju posvetio klimatskim promjenama.
Molimo da svoje sudjelovanje potvrdite na e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right