Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Četvrti NovskaRUN - Tisuću koraka za jedan tvoj

22 Kol 2018
6759 puta

Iza Atletskog kluba "NoGa" Novska još je jedna uspješno organizirana trka, četvrta po redu "NovskaRUN", koja se održala u subotu 18. kolovoza, a namijenjena je trkačima profesionalcima, ali i rekreativcima. Sudionici NovskaRuna natjecali su se u dvije trke – od 8 (Run the Woods) i 16 kilometara (Spartana), a ove je godine njena organizacija podignuta na viši nivo. Naime, sva sredstva prikupljena od donacija građana i dijela kotizacija za utrku uplaćena je u – humanitarne svrhe. Više od 200 trkača i trkačica okupilo se na tradicionalnoj utrci NovskaRun, manifestaciji koja iz godine u godinu postaje prepoznatljivi simbol Novske.
“Ove godine održavamo četvrti po redu NovskaRun kojemu smo dali humanitarni prizvuk, humanitarni karakter. Prikupljamo novac iz donacija i uplaćenih startnina za djecu koja su u Udruzi Kolibrići. Ove godine prijavilo se oko 200 trkača na što smo jako ponosni, ništa nije manje nego prošle godine. Malo nas je kiša iznenadila prije dva sata, pa se bojimo kako će sve to proći, ali mislimo da će sve proteći dobro, vidimo da su ljudi raspoloženi i da će sve to biti ok”, istaknuo je prije utrke Josip Fabijanić predsjednik AK NoGa Novska.
Da bi glavna poruka utrke- briga o zdravom životu, stigla do javnosti, njeni inicijatori organizirali su i popratni Sajam zdravog života. Na njemu lokalni OPG-ovci, obrtnici, trgovačka društva i udruge imaju priliku prezentirati svoje domaće, zdrave proizvode.
“U sklopu utrke NovskaRun održava se i Sajam zdravog života na kojemu se prezentiraju OPG-ovi lokalnog karaktera poput bike shopova, sve što ima veze sa zdravim životom i što može uvelike pomoći i trkačima. Još jednom moram istaknuti da mi je drago što je velik odaziv na ovogodišnju utrku, nadamo se da će sljedeća, jubilarna 5. biti još bolja i izuzetno mi je drago što je program utrke NovskaRun jedan od programa koje Turistička zajednica Grada Novske financira u okviru manifestacije Ljeto u Novskoj”, poručuje Marija Kos Šaka Turistička zajednica Grada Novske.
Sudionici su mogli odabrati jednu od dvije ponuđene rute- kraću od 8 i dužu od 16 km i to po asfaltu ili šumskoj stazi. Pobjednica jedne od utrka je Novljanka Antonija Orlić koja je svoju klasu u maratonima potvrdila četvrtu godinu zaredom.
“Najdraže su mi discipline od 100 km naviše, recimo od 24 sata. Dosad je najdulje što sam trčala od Atene do Sparte 246 km. Trenutno se pripremam za Svjetsko prvenstvo na 100 km koje se ove godine održava kod nas u Međimurju. Imamo dobru ekipu, nadamo se ukupno medalji”, naglašava Antonija Orlić pobjednica utrke na 16 km.
U utrci na 8 km pobjedu je odnijela Maja Radočaj, dok je u muškoj konkurenciji najbolji bio Igor Vuković. U utrci na 16 km najbrži rezultat je ostvario Dejan Radanac.
Uz pokroviteljstvo Grada Novske, sponzore, doprinos odvijanju trke dali su brojni volonteri, Planinarsko društvo "Zmajevac", HGSS Stanica Novska, DVD Novska kao i medicinski tim Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Ispostave Novska te TZ Grada Novske.

Rezultati:

Utrka na 8 kilometara – žene
1. Maja Radočaj, Veslački klub "Mladost" Zagreb, 37:51
2. Ana Nikić Herceg, AK "Sljeme"
3. Marina Marojčić, individualno

Utrka na 8 kilometara – muški
1. Igor Vuković, Udruga maratonaca SMŽ, 33:32
2. Vedran Kelemen, Lipik
3. Dalibor Troha, AK Vrbovec

Utrka na 16 kilometara – žene
1. Antonija Orlić, AK Sljeme, 1:15:33
2. Spomenka Vodopivec, Konjiška atletsa škola, Slovenija
3. Branka Vidovic Kostelec, AK Sisak

Utrka na 16 kilometara – muški
1. Dejan Radanac, AK Sljeme, 1:03:33
2. Ivan Maletić, AK Žumberak
3. Kristijan Anđelić, Udruga "Zdrvo trčanje" Osijek

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right