Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

40. godina NK „Sloga“ Jazavica/Roždanik

22 Sij 2018
2261 puta

Vrijednu 40. godišnjicu postojanja NK „Sloga“ Jazavica/Roždanik obilježili su zajednički nogometaši, bivši i sadašnji, članovi uprave, brojni gosti, te mještani naselja Jazavice i Roždanika u subotu 20. siječnja u Mjesnom domu u Jazavici.
Nogometni klub „Sloga“ Jazavica/Roždanik osnovan je 31. srpnja 1977. godine. Na osnivačkoj skupštini prihvaćen je naziv Sloga, koji je predložio Slavko Gašparović. Prvi predsjednik kluba bio je Mijo Gašparović. Klub je ubrzo nakon osnivanja uredio svoje igralište pokraj stare osnovne škole. Sloga je uspješno startala u tadašnjoj Općinskoj ligi Novska. Nogomet je brzo postao popularan u selu, tim više što je pridonosio promidžbi Jazavice. Početkom Domovinskog rata prekinuto je djelovanje kluba, igrači i uprava su složno krenuli u obranu svog kraja i domovine.
Nogometni klub „Sloga“ Jazavica/Roždanik djelovala je od jeseni 1991. godine kao prognanički klub. Nogomet je tada bio vezivna karika za mladost i njezinu afirmaciju. Vrijedno je istaknuti da su igrači i članovi kluba dali i značajan doprinos obrani Domovine i svojih naselja.
Priznanja, čestitke i zahvale uputili su predsjednik Nogometnog središta Novska Zlatko Šešpvić, predsjednik Nogometnog središta Kutina Mirko Letić, predsjednik Nogometnog Saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić, te predsjednik ZSU Novska i ZSSU SMŽ Josip Šimunović.
U ime Grada Novske vrijednu obljetnicu čestitala je zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš, istaknuvši veoma dobru suradnju Kluba i Grada, kao i brojne mlade igrače koje klub okuplja. Svečanu sjednicu kluba uveličao je svojim nastupom KUD "Javor".

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right