Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Razgovaraonica: Uloga bake i djeda u obitelji

20 Stu 2018
3964 puta

U organizaciji Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i Gradske knjižnice i čitaonice Ante Jagar Novska održat će se razgovaraonica pod nazivom Uloga bake i djeda u obitelji – u ponedjeljak 26. studenog 2018. s početkom u 17 h u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice. Razgovaraonicu će voditi dr. sc. Daša Poredoš Lavor.
Na razgovaraonici će biti riječi o tome kako djed i baka mogu pomoći mladim roditeljima, tko odgaja djecu: roditelji ili djed i baka, kada djecu ostavljati na čuvanje djedu i baki, najčešće odgojne pogreške djeda i bake i sl. Svi zainteresirani za temu su dobro došli. Susret je više-generacijski – dobro došli su djede i bake, roditelji i unuci. Dok odrasli razgovaraju, djeca će uz osvježenje i grickalice crtati djede i bake, te aktivnosti koje s njima rado čine. S obzirom na dosadašnje iskustvo ovakvih međugeneracijski susreta na kojima su djeca istaknula da ih djede i bake vode na razne izlete, da zajedno idu na putovanja, kako ih uče voziti bicikl i sl. susretu će se priključiti i djelatnici Policijske postaje Novska koji će sudionike informirati o važnosti korištenja auto-sjedalica za djecu, učenju vožnje bicikla i pravilnoj vožnji istoga, te drugim srodnim temama značajnim za sigurnost osjetljivih skupina društva (djeca i starije osobe) u prometu.
Medijski pokrovitelj aktivnosti projekta je Radio postaja Novska.
Navedena aktivnosti dio je projekta „Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“,  financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Općina Hrvatska Dubica i Općina Lekenik. Projekt se provodi uz podršku suradnika u zajednice tijekom cijele 2018. godine.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ads1 top right