Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Otvorena izložba Vjekoslava Pešuta pod nazivom 'Fraktali'

05 Tra 2018
10501 puta

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska u srijedu je otvorena samostalna izložba Vjekoslava Pešuta pod nazivom "Fraktali".
U ime Pučkog otvorenog učilišta Novska nazočne je pozdravila Dragica Šeničnjak, a u ime Društva likovnih autora Žan Žafran pozdravio je sve nazočne te istaknuo kako je autor vrlo aktivan član DLAN-a, ali iznad svega dobar čovjek .

Profesorica Danijela Pauković na izložbi je govorila o početcima glagoljice u Hrvatskoj.
Vjekoslav Pešut slika u različitim likovnim tehnikama, najčešće uljanim i akrilnim bojama na platnu, a trodiomenzionalno oblikuje u drvu, metalu i akrilnom staklu. Pred mnogobrojnom publikom predstavio je svoju trećom samostalnu izložbom.

Posebnost ove izložbe dao je sam autor ne krijući radost i zadovoljstvo posjetom mnogobrojne publike ističući kako je zaljubljenik u boje i oblike, slikajući travke, latice, listove, kamenčiće stvara fraktale u vidu livada, vrtova, krošanja, zidova ugrađujući u njih i dijelove svoje duše.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Marin Piletić.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right