Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Obilježen blagdan sv. Katarine u Brestači

27 Stu 2017
517 puta

Mjesni odbor Brestača i KUD "Brest" Brestača organizirali su u subotu, 25. studenog, obilježavanje blagdana sv. Katarine, koja je ujedno i zaštitnica sela Brestača. U jutarnjim satima održana je sveta misa u kapelici sv. Katarine u Brestači, koju je predvodio župnik Perica Matanović. Nastavak obilježavanja uslijedio je u večernjim satima, kada je započelo folklorno slavlje pod nazivom "Večer izvornog folklora Brestača 2017.", u organizaciji KUD-a "Brest" iz Brestače, pod vodstvom Marka Hercega. KUD njeguje izvorne običaje, plesove i pjesme sela, a nastupali su po cijeloj Hrvatskoj, kao i diljem Europe. Njihove nošnje su stare i prepoznatljive, a najstarija nošnja starija je od sto pedeset godina.

Gosti folklorne večeri bili su HKUU "Trenk" iz Nove Gradiške, KUD "Vrbje" iz Vrbja i KUD "Valentinovo" iz Zagreba. Folklorna večer održana je u obnovljenom Hrvatskom domu Brestača, u čijoj je obnovi pomogao Grad Novska, istaknula je predsjednica Mjesnog odbora Brestače Ljerka Vukelić. Pjesmom i narodnim plesovima veselilo se i radosno slavila sv. Katarina, uz nazočnost mnogih gostiju i mještana sela Brestače.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right