Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.
×

Upozorenje

Nije uspjelo učitavanje XML datoteke

Jasna Popović Poje predstavila novu književnu zbirku

30 Svi 2017
231 puta

Pred ispunjenom dvoranom Galerije Pučkog otvorenog učilišta novljanska učiteljica i pjesnikinja Jasna Popović Poje, članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Matice hrvatska Novska, Društva hrvatskih i svjetskih haiku pjesnika te Društva hrvatskih književnika predstavila je svoj deseti književni uradak pod nazivom “Baš hoću, baš neću“. Nova je knjiga sastavljena od pjesama, haiku stihova i malih igrokaza u stihovima koje je tijekom vremena autorica objavljivala u u časopisima za djecu i drugim medijima.
Interpretacijom ulomaka i pjesama stihove su govorile učenice 4a razreda Osnovne škole Novska Vlatka, Elena, Dora i Patricija. Zbirka je podijeljena u šest ciklusa. Nakladnik zbirke je Ogranak Matice hrvatske Novska, a prikaz knjige napisala je Vera Zemunić, dječja spisateljica.
Jasna Popović Poje rođena je 1958.godine u Novskoj gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju,a Pedagošku akademiju u Petrinji.Kao učiteljica razredne nastave u zvanju mentorice, zaposlena je u Osnovnoj školi Novska.
Do sada je izdala nekoliko knjiga za djecu i o djeci: Ljetna nostalgija jedne učiteljice,1996. (pjesme),Čim školski autobus zaspi,2000.(pjesme za djecu),Tajanini ogrci,2004.(ilustrirane priče za djecu),Zubić u jabuci,2006.(haiku dnevnik o prvašima),Šestar koji nije volio kružnice,2006.(kratke priče za djecu), Skok udalj zgrčno,2009.(novelete jednog desetogodišnjaka),Muha u četvrtom A,2010.(haiku dnevnik o četvrtašima) te zbirku stihova za djecu Žvaka,2012.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right