Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Jasna Popović Poje predstavila novu književnu zbirku

30 Svi 2017
300 puta

Pred ispunjenom dvoranom Galerije Pučkog otvorenog učilišta novljanska učiteljica i pjesnikinja Jasna Popović Poje, članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Matice hrvatska Novska, Društva hrvatskih i svjetskih haiku pjesnika te Društva hrvatskih književnika predstavila je svoj deseti književni uradak pod nazivom “Baš hoću, baš neću“. Nova je knjiga sastavljena od pjesama, haiku stihova i malih igrokaza u stihovima koje je tijekom vremena autorica objavljivala u u časopisima za djecu i drugim medijima.
Interpretacijom ulomaka i pjesama stihove su govorile učenice 4a razreda Osnovne škole Novska Vlatka, Elena, Dora i Patricija. Zbirka je podijeljena u šest ciklusa. Nakladnik zbirke je Ogranak Matice hrvatske Novska, a prikaz knjige napisala je Vera Zemunić, dječja spisateljica.
Jasna Popović Poje rođena je 1958.godine u Novskoj gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju,a Pedagošku akademiju u Petrinji.Kao učiteljica razredne nastave u zvanju mentorice, zaposlena je u Osnovnoj školi Novska.
Do sada je izdala nekoliko knjiga za djecu i o djeci: Ljetna nostalgija jedne učiteljice,1996. (pjesme),Čim školski autobus zaspi,2000.(pjesme za djecu),Tajanini ogrci,2004.(ilustrirane priče za djecu),Zubić u jabuci,2006.(haiku dnevnik o prvašima),Šestar koji nije volio kružnice,2006.(kratke priče za djecu), Skok udalj zgrčno,2009.(novelete jednog desetogodišnjaka),Muha u četvrtom A,2010.(haiku dnevnik o četvrtašima) te zbirku stihova za djecu Žvaka,2012.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right