Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Na Skupštini KUD-a "Kolo" Stari Grabovac prezentirane brojne aktivnosti iz 2016. godine

13 Ožu 2017
170 puta

Članovi KUD-a "Kolo" Stari Grabovac okupili su se u subotu, 11. ožujka u Društvenom domu u Starom Grabovcu kako bi održali još jednu reodvnu Skupštinu. U radno predsjedništvo Skupštine izabrani su Marija Jurić, Ana Jugović, Vlado Biškup i zapisničar Irena Biškup Brozović. Skupštinu je otvorila Marija Jurić pozdravivši sve prisutne, posebice nekadašnjeg člana KUD-a, gradonačelnika Novske Vladu Klasana, te najmlađe i najstarije članove KUD-a "Kolo". Predsjednica KUD-a Ana Jugović podnijela je nazočnima Izvješće o radu Društva za proteklu 2016. godinu, te je istaknula kako su, unatoč manjem broju nastupa nego inače, bili jako aktivni i da su se odazvali na sve manifestacije Grada Novske. "Prošla godina nam je protekla u pripremama za nastup u Njemačkoj, koji nam je bio jako važan i financijski izdašniji nego svi nastupi koje inače realiziramo tijekom godine. Osim toga sudjelovali smo i na manifestaciji "Maske do daske", nastupili smo u Dobrovcu, Vladislavcima, te u Jazavici prilikom dočeka veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva" – istaknula je predsjednica KUD-a Kolo Ana Jugović.

Naglašeno je kako su članovi KUD-a i protekle godine uspješno organizirali tradicionalnu "Večer folklora Križevo u Starom Grabovcu", te da smatraju kako je važno nastaviti dobru suradnju s Gradom Novska, budući da se njihov rad najvećim dijelom financira iz gradskog Proračuna. Članovi su posebno ponosni na prošlogodišnje sudjelovanje na 4. Međunarodnom susretu čuvara hrvatske etno baštine u Filderstatu u Njemačkoj, gdje su dobili Priznanje za najbolju vokalnu izvedbu, a za financijsku potporu zahvalu su uputili Gradu Novska i Zlatku Duzbabi. Predsjednica KUD-a je izjavila kako su i ove godine pozvani na nastup u Filderstat, ali da zbog nedostatka financijskih sredstava nisu u mogućnost sudjelovati na istom. "Vi ste doista najizvorniji KUD na području grada Novske jer njegujete svoje izvorne običaje, pjesme i plesove, a vaše "Križevo" je krasna smotra folklora na koju sam uvijek dolazio i dolaziti ću i u budućnosti. Najvažnija je ova mladost u vašim redovima, jer bez njih nema stiliziranog plesa i nastavka tradicije" – kazao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je oduševio članove KUD-a rekavši im kako je grad Novska spreman osigurati sredstva iz Proračuna kako bi i ove godine predstavljali Novsku na 4. Međunarodnom susretu čuvara hrvatske etno baštine u Filderstatu u Njemačkoj. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right